Posted on

Recept: Pulled Pork Low & Slow

Recept Pulled Pork

Als je me ergens (vroeg) voor wakker kunt maken is het Pulled Pork. En dat is maar goed ook, want de bereidingstijd kan aardig lang zijn. Je kunt er zomaar 8 tot 12 uur mee bezig zijn, dat kan weleens verschillen per stuk vlees (procureur) of zelfs het soort varken. Maar goed, de bereidingswijze waarmee we pulled pork gaan maken noemen we niet voor niets Low & Slow. Door de trage garing op relatief lage temperatuur is het eindresultaat een supermalse varkensprocureur dat de basis vormt voor pulled pork. Dat gaan we dus doen in dit recept, het low & slow grillen van procureur om er uiteindelijk pulled pork van te maken.

Wat heb je nodig?

Met onderstaande links kun je de producten uit dit recept direct bestellen in onze webshop.

Voorbereiding

De avond er voor
Spoel de procureur af onder de kraan en dep het vlees droog met keukenpapier. Wrijf het vlees in met een beetje olijfolie en strooi de rub rijkelijk over de procureur heen. Verpak het vlees in vershoudfolie en laat het tot de volgende ochtend in de koelkast liggen. Laat twee handjes rooksnippers een half uurtje weken in een bak water en laat ze daarna uitlekken.

Barbecuedag
Vroeg uit de veren, want we hebben echt tijd nodig om de procureur low & slow te garen. Haal de procureur uit de koelkast en laat het vlees op kamertemperatuur komen. Ondertussen kun je mooi de barbecue voorbereiden!

De barbecue voorbereiden

Maak de barbecue gereed voor indirect grillen. De barbecues van Primo Grills zijn hier bijzonder geschikt voor. Zorg voor een stabiele temperatuur van ongeveer 110 graden celsius. Gooi de uitgelekte rooksnippers op de gloeiende kolen en leg de procureur op het rooster. De rook van het rookhout geeft een heerlijke rooksmaak af aan het vlees. Echter werkt dit alleen de eerste 3 uur, daarna zal het vlees geen tot weinig rooksmaak opnemen.

Low & Slow

Het geheim van het malse pulled pork vlees zit hem in het langzaam garen op lage temperatuur. Natuurlijk maken we gebruik van een kerntemperatuurmeter. Met bijvoorbeeld een thermometer van Maverick kun je perfect de kerntemperatuur van vlees meten. De komende uren hou je de barbecue zo stabiel mogelijk op 110 graden celsius tot een kerntemperatuur is bereikt van 75 graden.

Haal nu de procureur van het rooster, leg deze op een laag folie en pak het geheel goed in met een stukje roomboter. Leg de ingepakte procureur weer terug op het rooster. Uiteindelijk willen we met de procureur naar een kerntemperatuur van 85 graden voor de volgende stap.

Is de kerntemperatuur van 85 graden bereikt, dan mag de procureur van de barbecue gehaald worden. Smeer nu de procureur goed in met een kwalitatief goede barbecuesaus. Leg de procureur weer terug op het rooster in bijvoorbeeld een ovenschaal en gaar tot een kerntemperatuur van 88 graden celsius. Haal de procureur van het rooster en laat het vlees even 10 minuten rusten.

Pull the pork!

Nadat je de procureur even hebt laten rusten is het moment aangebroken waarom het allemaal draait…pull the pork! Met speciale vleesklauwen trek je het hele malse vlees makkelijk uit elkaar. Heb je de procureur helemaal uit elkaar getrokken kun je er nog een scheut barbecuesaus doorheen doen. De pulled pork is klaar om geserveerd te worden, bijvoorbeeld op een brioche broodje met coleslaw of augurk.

Mocht je gelijk goed willen beginnen, bekijk dan eens onze Pulled Pork Voordeelbundel!

Eet smakelijk!