Verpakking en verzenden
De vacuüm verpakking
De producten die wij verpakken zijn meestal vacuüm verpakt, tenzij anders vermeld. De voordelen van vacuüm verpakking zijn enorm:
-
Langer vers, zowel diepvries als vers
-
Zichtbare inhoud
-
Geen vochtverlies
-
Geen gewichtsverlies
-
Degelijk beschermd tegen invloeden van buitenaf
-
Indien ingevroren makkelijker weer te ontdooien
-
Makkelijker in te vriezen
Een klein nadeel is echter dat vacuüm verpakt vlees verkeert in een zeer zuurstofarme omgeving, en daardoor de neiging heeft een beetje grauw te worden. Zodra u het vlees uit de verpakking haalt en weer blootstelt aan zuurstof, komt de kleur echter binnen 10 minuten weer te voorschijn.
De ZAV verpakking
Zuurstofarm verpakt (ZAV) oftewel modified atmosphere packaging (MAP): de producten in dit type verpakking zijn middels een natuurlijk conserveringsgas verpakt onder beschermde atmosfeer, wat een bacterieremmende werking heeft en er voor zorgt dat de producten qua kleur mooier gepresenteerd zijn. Ongezond is deze beschermde atmosfeer niet. De gassen die ingespoten zijn, zijn niets anders dan de gassen die zich in de buitenlucht bevinden. Ze worden slechts in een andere samenstelling toegevoegd. De grootste meerwaarde van een ZAV- verpakking is dat het een hoge presentatiewaarde heeft. De bovenfolie staat strakgetrokken op de onderlaag van de verpakking, waardoor er meer ruimte is voor bedrukking of etikettering en de visuele aspecten van de verpakking minder snel vervormen. Dit verhoogt de communicatiemogelijkheden van de verpakking.
Wij verpakken iedere bestelling met de grootste zorg zodat alles in perfecte conditie door u wordt ontvangen bij het bezorgen / afhalen.