Posted on

Gerookte Black Angus Ribeye – Low & Slow

We zijn fan van low & slow barbecue. Het op een langzame manier garen van een mooi stuk kwaliteitsvlees op de grill is niet alleen heel erg leuk om te doen, het is vooral ook érg lekker! In dit recept gaan we Black Angus Ribeye langzaam garen en roken.

Wat heb je nodig?

Met onderstaande links kun je de producten uit dit recept direct bestellen in onze webshop.

De Black Angus Ribeye

We beginnen met het vlees, de Black Angus Ribeye. Aan onze slager heb ik gevraagd of hij één stuk van 1 kilo kan samenbinden met het welbekende slagerstouw. Op deze manier zorgen we ervoor dat het stuk vlees mooi rond gaat lopen en daardoor mooi gelijkmatig gaart. De kwaliteit van het Black Angus vlees combineert fantastisch met de low & slow bereidingswijze.

De rub

In dit geval gebruik ik niet veel meer dan olijfolie, peper, beetje grof zeezout, verse rozemarijn en tijm. Doe de versgemalen zwarte peper, zeezout en versgehakte tijm in een kom en roer dit goed door elkaar. Smeer de Black Angus Ribeye goed in met olijfolie en bestrooi het vlees met de zojuiste gemaakte rub. De rozemarijn takjes leg ik in dit geval bovenop de Ribeye.

De barbecue voorbereiden

Maak de barbecue met afsluitbare deksel gereed voor indirect grillen en zorg voor een grilltemperatuur van ongeveer 105 graden.

Rookhout

Natuurlijk gaan we voor de ultieme smaakbeleving en gebruiken we Online-Slager.nl Rookhout. Ik heb gekozen voor kersen rookhout, maar ook appel rookhout of hickory rookhout pas perfect bij dit gerecht. De hoeveelheid rookhout is afhankelijk van de grootte van het stuk vlees. Als de barbecue op temperatuur is kan het rookhout én de Black Angus Ribeye op de grill.

Kerntemperatuur

Met een kerntemperatuurmeter houden we de kerntemperatuur van de ribeye goed in de gaten. Bij een kerntemperatuur van 54 graden is de ribeye medium-rare, bij 60 graden hebben we een heerlijke Black Angus Ribeye die tot perfectie medium gegaard is.

Is de juiste kerntemperatuur bereikt haal dan de ribeye van de barbecue en laat het 10 minuten rusten onder een los vel aluminiumfolie. Snij de ribeye aan in dunne plakken. Als barbecuechef mag je natuurlijk altijd voorproeven. Deze smaaksensatie van gerookte ribeye, de kruidenrub en het rookhout is waanzinnig!

Bon appetit!